Majoor Rosalie

Timothée de Fombelle

Majoor Rosalie

Een majoor van vijf jaar, hoe zit dat? Als Rosalies vader naar het front is, blijft zij alleen met haar moeder achter. Ze mag naar school; dan wordt er in ieder geval op haar gepast als haar moeder naar de fabriek is. Wat staat er in de brieven die moeder krijgt? Rosalie laat zich niet afschepen met mooie woorden. Ze kijkt, denkt en strijdt.

Het verhaal gáát over een klein meisje, maar het is ook geschikt voor tieners en voor volwassenen. Je moet het dunne en mooi geïllustreerde boek aandachtig lezen. Dan merk je wat de schrijver wil zeggen en ontdek je welke strijd Rosalie voert.

Detailinformatie

AuteurTimothée de Fombelle
Genre
Onderwerp
Aantal bladzijden

Opdrachten

Majoor Rosalie - indiv - alg - personages

In deze opdracht verdiep je je in drie personages. In Majoor Rosalie komen een paar belangrijke personages voor. Soms zeggen ze maar weinig. Als je goed leest en nadenkt, leer je ze toch kennen en kun je je in hen inleven.

Ga naar opdracht
Majoor Rosalie - indiv - alg - taal en kleur

Deze opdracht gaat over het taalgebruik van de schrijver en het kleurgebruik van de illustrator, Isabelle Arsenault.

Ga naar opdracht
Majoor Rosalie - indiv - crea

In Majoor Rosalie komen drie belangrijke personages voor: Rosalie, de meester en moeder. Als je het verhaal leest, maak je je een voorstelling van deze personages. Hoe denk jij dat ze eruitzien? Je gaat drie portretten maken.

Ga naar opdracht
Majoor Rosalie - duo - crea

In deze opdracht ga je creatief aan de slag met de twee werelden van Rosalie.

Ga naar opdracht