Toen Raaf links afsloeg

Evelien De Vlieger

Toen Raaf links afsloeg

Deze maandag is het, nog meer dan anders, de ergste dag van de week. Raaf is 10 jaar en wordt op de kop gezeten door Benni. Bovendien is zijn moeder weg en zijn vader druk met zijn werk.

Raaf gaat door de stad dwalen en ontmoet allerlei mensen. Allemaal willen ze hem helpen de weg naar huis te vinden. Intussen wordt het later en later, en lijkt Raaf verder van huis dan ooit.

Detailinformatie

AuteurEvelien De Vlieger
Genre
Onderwerp
Aantal bladzijden

Opdrachten

Toen Raaf links afsloeg - indiv - crea

In het boek staan veel leuke weetjes, bv. over de vormen van een tornado, over plaatsnamen, etc. Zoek drie van deze weetjes op en verwerk die in een ‘graphic’.

Ga naar opdracht
Toen Raaf links afsloeg - indiv - schrijf

In het een-na-laatste hoofdstuk (p. 120-123) vraagt de moeder aan Raaf wat zijn engste, leukste, spannendste, naarste, gevaarlijkste, lekkerste en het raarste moment van de dag was. Maak een tabel en schrijf daarin de antwoorden van Raaf. Schrijf daarnaast uit je eigen leven het engste t/m raarste moment op. Vraag dan drie andere personen naar hun engste t/m raarste moment. Misschien kunnen ze niet op alle momenten iets antwoorden, maar probeer achter zo veel mogelijk momenten iets te schrijven.

Ga naar opdracht